Gå en tur gennem skoven og ud langs stranden, mens du sammen med en kyndig naturvejleder smager på ukendte, spiselige vilde planter.
Gå ud i det lave vand og pluk dine egne blåmuslinger eller stryg en håndfuld rejer.
Efter et par timer vender du tilbage til et udendørs køkken helt ude i strandkanten eller du kommer ind i en lun tipi med bål midt på gulvet.
En dygtig kok fremstiller en lækker tre-retters menu. Måske giver du en hånd med i fremstillingen af stedets helt unikke pølse.
Kødet og grøntsagerne kommer fra nabogården. Måltidet ledsages af øl fra det lokale bryghus eller vin fra den lokale vinbonde.
Det indtages ved langbordet eller siddende i græsset med udsigt over det Sydfynske øhav.
Video fra Vild Mad festival på Aarø 2015
Vild Mad Festival på Aarø 5./6. juni 2015
Se lige herunder under "Kommende strandsafarier"
PRESSEMEDDELELSE
Læs pressemeddelelsen vedr. Vild Mad Festival og Marianne Weimans vinderpølse
Vild Mad Festival på Aarø 5./6. juni 2015
Vild Mad Festivalerne sætter den lokale mad på menukortet. Region Syddanmarks strandsafaristationer konkurrerer om, hvem der serverer den bedste pølse med vilde urter til – den lokale natur i en pølsetarm.
Elever fra regionens kokkeuddannelser konkurrerer om, hvem der er bedst til at kreere en menu udelukkende med råvarer fra Aarø
Aarø på tallerkenen.
Lørdagen byder på lækre smagsprøver fra festivalens pølsekonkurrence. En pølse kan være fyldt med alt fra ører og tryner til mel og vand, men her vil strandsafari-stationerne vise, hvad en pølse også kan være. Fyldt med det bedste lokale kød,urter, bær og andre råvarer og krydderier, der er helt specielle for strandsafariernes områder. Områdernes signaturretter.
Vild Mad Festivalen byder på mange oplevelser for festivaldeltagerne.
Der bliver rig lejlighed til at komme ud i Aarøs smukke natur. På guidede ture får du lejlighed til at lære om øens spiselige vilde urter, tangen og øens fisk og skaldyr. En ornitolog vil fortælle om øens fugleliv. Der vil være boder med lokale produkter. Regionens fødevarebus serverer smagsprøver på Sønderjyske Fristelser og elever fra EUC Haderslev vil demonstrere, hvordan du selv kan lave dine egne pølser. Børnene får lejlighed til selv at tage på strandsafari og samle tang, krabber, snegle og andet godt, som de senere sammen med professionelle kokke vil tilberede over åben ild.
Bag festivalen står Syddanske Madoplevelser, Småøernes Fødevarenetværk, Smagen af Fyn, Kulinarisk Sydfyn og Sønderjyske Fristelser. Festivalen er støttet af Nordea Fonden.
Festivalen bliver arrangeret i samarbejde med det traditionsrige grundlovsarrangement på Aarø 5. juni 2015
18. maj 2015 ELLER 26. maj 2015:
Strandsafari på Vigelsø i samarbejde med Nordfyns Jagtforening, DOF og Fyens Stiftstidende.
14. juni 2015:
Strandsafari på Vigelsø. Afgang Klintebjerg kl. 10.00
1. juli 2015:
Strandsafari på Stige Ø - aftentur fra kl. 19.00
13. september 2015:
Strandsafari på Fjordens Dag kl 10.00 - 16.00 i Seden Strandby
13. september 2015:
Strandsafari på Vigelsø i kortere perioder sideløbende med andre aktiviteter. Præsentation af spiselige planter og tilberedning af gryde på bål.
Begge steder sælges FjordPølsen.