station Fjordens dag
Fjordens dag

Odense Fjord – et spisekammer for mennesker og dyr

Odense fjord er et smukt sted at besøge for den som interesserer sig for naturen, friluftslivets glæder eller kulturhistorien.
Enebærodde ved fjordens indsejling er en langstrakt halvø med hedelandskab, lyng og vildtvoksende enebærbuske. Mod nord er der åben kyst og mod syd lavvandet fjord med et rigt fugleliv. Dele af fjorden er udlagt til fugle- og vildtreservat, som kan betragtes på behørig afstand med en kikkert. Hvis man er heldig opleves havørnen, luftens konge.
Vigelsø og Ølund Enge er begge områder der er givet tilbage til naturen, til glæde for både planter, dyr og mennesker. Naturskolen på Vigelsø administreres af Fjordens Dag i samarbejde med Naturstyrelsen og de tre fjordkommuner.
Fjorden besøges af mange lystfiskere fra både nær og fjern, da der alt efter årstiden er gode fiskepladser efter havørred, sild, hornfisk og makrel.
Fjorden er et oplagt sted at tage på kajaktur, måske møder man et par nysgerrige øjne fra en sæl. Marsvin kan man især møde i den ydre og dybere del af fjorden.

Fjorden har siden sidste istid været forbundet med mennesker, der har benyttet området som spisekammer. Derfor er det også naturligt at Fjordens Dag har etableret en Strandsafari station i samarbejde med Ungdomshusets Cafe og kokkeskolen på Kold College. Sammen med Fjordagerslagteren er der udviklet en særlig Odense Fjord Pølse med havtorn og blæretang.

På Fjordens Dags hjemmeside www.fjordensdag.dk er det muligt at byde ind med egne opskrifter, eller få inspiration til mad med vilde urter eller at lave sin egen kryddersnaps. Der vil løbende blive lagt endnu flere opskrifter på siden.

I foråret 2015 vil der rundt om Odense og Kerteminde Fjord blive opstillet naturkasser med grej til brug ved skoler, institutioner og borgergruppers egne strandsafarier. Kasserne indeholder bl.a. stjernetelt, båludstyr og håndbøger.

I nær fremtid udarbejdes der nye Strandsafari ture. Man er også meget velkommen til at kontakte naturvejlederen eller sekretariatet for en mere privat tur.

Fjordens Dag
Londongade 1
5000 Odense C

fjordensdag@fjordensdag.dk

www.fordensdag.dk

Tlf. 21173337 (sekretariat), 30525641(naturvejleder)

 

Fjordens dag aktuelle

 • Strandsafari på Vikkelsø i maj

  18. maj 2015 ELLER 26. maj 2015:

  Strandsafari på Vigelsø i samarbejde med Nordfyns Jagtforening, DOF og Fyens Stiftstidende.

   

 • Strandsafari på Vigelsø i juni

  14. juni 2015:

  Strandsafari på Vigelsø. Afgang Klintebjerg kl. 10.00

   

 • Strandsafari på Stige Ø

  1. juli 2015:

  Strandsafari på Stige Ø - aftentur fra kl. 19.00

   

 • Strandsafari Seden Strandby

  13. september 2015: 

  Strandsafari på Fjordens Dag kl 10.00 - 16.00 i Seden Strandby

 • Strandsafari på Vigelsø i september

  13. september 2015:

  Strandsafari på Vigelsø i kortere perioder sideløbende med andre aktiviteter. Præsentation af spiselige planter og tilberedning af gryde på bål.

  Begge steder sælges FjordPølsen.

 • 1

Besøg en Strandsafari

placeholder_sidebar_a_1.jpg

Strandsafari på Facebook

Samarbejdspartnere