station Avernakø
Avernakø Geder
Hovedvejen 10, Avernakø, 5600 Faaborg
29 80 99 86
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.avernakoe-geder.dk

Turen til Avernakø starter i Faaborg , hvor Ø-Færgen tager sine gæster med en tur i det sydfynske ø-hav, med mulighed for at nyde øerne omkring os, havet og ofte se Danmarks lille hval, marsvinet.

På Avernakø kan du se et rigtigt Majtræ, høre den sjældne klokkefrø og se både rørhøg, tårnfalk og rigtig mange strandfugle.

På denne tur vil vi fokusere på en udvalgt del af Avernakøs enestående kyststrækning på i alt 19 km, men vil også berøre øens historie og kultur samt livet som øbo for de 103 fastboende.

Øen byder på mange lækre råvarer som f.eks. flere typer kødkvæg, lam, kaniner og geder.

Der findes flere gårdbutikker på Avernakø, som hver især er et besøg værd med et enestående udvalg af egne produkter. Øens vilde frugter og bær møder man både i naturen, men også på hylderne i gårdbutikkerne.

På turen her vil vores naturvejleder give et indblik i det bugnende spisekammer som stranden også er. ”Høsten” afhænger naturligvis en del af årstiden vi samler planter, men tomhændet kommer man aldrig fra stranden på Avernakø. De indsamlede urter vil indgå i et måltid komponeret på Avernakø Landhotel – Skolen. Dette måltid vil indeholde mange af vores specialiteter både dyrkede og indsamlet i naturen.

Med mættede sanser og maver går turen tilbage til Fyn.

 

Avernakø aktuelle

Besøg en Strandsafari

placeholder_sidebar_a_1.jpg

Strandsafari på Facebook

Samarbejdspartnere