Station Aarø
Årø Vingård
Aarø 250 6100 Haderslev
74 58 47 76 / 40 10 94 95
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.aaro-vin.dk
Brummers Gaard
Aarø 145 6100 Haderslev
74 58 31 14
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.brummersgaard.dk

Oplev naturen på Årø med en lokal guide langs eng og strand, og smag på de vilde spiselige urter. Eller gå ud i det lave vand og stryg en håndfuld rejer og pluk din egne blåmuslinger.

Dette er lidt af opskriften på en herlig dag hvor du vil opleve noget af det der også gør Årø til noget helt specielt. Årø har et værdifuldt plante- og dyreliv, og et særsyn er de mange sorte "Galloway"køer som græsser på øen. Galloway er fremragende kødkvæg, hvilket øens gæster ved selvsyn kan efterprøve ved at handle i en af øens gårdbutikker.

På havnen er der livlig aktivitet når fiskerne kommer ind med deres små fiskekuttere og fritidssejlerne ligger og vugger i den lille marina. Men begiver man sig rundt på øen, er der en helt fantastisk natur og ro, som man ikke finder mange steder i en stresset verden. På de store åbne græsarealer, græsser i tusindvis af grågæs og viber, og man kan tage en oplevelsestur på den særlige "højvej" ud mod russerdiget.

Årø er for hele familien, naturlegepladsen bliver brugt af såvel børn som gamle, campingpladsen bidrager med aktiviteter, Og Årø Vingård i forening med Brummers Gaard inspirerer til en kulinarisk oplevelse af øens råvarer. Der er havnekiosk, cafe og gårdbutikker som er et levende bevis på et ø- samfund.

 

Aarø aktuelle

 • Vild med mad

  Vild Mad Festival på Aarø 5./6. juni 2015

  Se den officelle flyer her

   

  Vild Mad Festivalerne sætter den lokale mad på menukortet. Region Syddanmarks strandsafaristationer konkurrerer om, hvem der serverer den bedste pølse med vilde urter til – den lokale natur i en pølsetarm.

   

  Elever fra regionens kokkeuddannelser konkurrerer om, hvem der er bedst til at kreere en menu udelukkende med råvarer fra Aarø

   

  Aarø på tallerkenen.

   

  Lørdagen byder på lækre smagsprøver fra festivalens pølsekonkurrence. En pølse kan være fyldt med alt fra ører og tryner til mel og vand, men her vil strandsafari-stationerne vise, hvad en pølse også kan være. Fyldt med det bedste lokale kød,urter, bær og andre råvarer og krydderier, der er helt specielle for strandsafariernes områder. Områdernes signaturretter.

   

  Vild Mad Festivalen byder på mange oplevelser for festivaldeltagerne.

   

  Der bliver rig lejlighed til at komme ud i Aarøs smukke natur. På guidede ture får du lejlighed til at lære om øens spiselige vilde urter, tangen og øens fisk og skaldyr. En ornitolog vil fortælle om øens fugleliv. Der vil være boder med lokale produkter. Regionens fødevarebus serverer smagsprøver på Sønderjyske Fristelser og elever fra EUC Haderslev vil demonstrere, hvordan du selv kan lave dine egne pølser. Børnene får lejlighed til selv at tage på strandsafari og samle tang, krabber, snegle og andet godt, som de senere sammen med professionelle kokke vil tilberede over åben ild.

   

  Bag festivalen står Syddanske Madoplevelser, Småøernes Fødevarenetværk, Smagen af Fyn, Kulinarisk Sydfyn og Sønderjyske Fristelser. Festivalen er støttet af Nordea Fonden.

   

  Festivalen bliver arrangeret i samarbejde med det traditionsrige grundlovsarrangement på Aarø 5. juni 2015

 • 1

Besøg en Strandsafari

placeholder_sidebar_a_1.jpg

Strandsafari på Facebook

Samarbejdspartnere